انتخابات ۱۴۰۰؛ اصلاح طلبان، اصولگرایان را غافلگیر میکنند
جارستان به نقل از تیک؛ در حالی که بسیاری از چهرههای سیاسی اصولگرا با به دست آوردن کرسیهای مجلس یازدهم، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را به نفع خود گمانهزنی و حتی پیشبینی میکنند اما در مقابل جریان رقیب از پیشبینیهای آنها، برداشتهای دیگری دارند. جواد امام فعال سیاسی اصلاحطلب، در این باره گفته است:
جارستان به نقل از تیک؛ در حالی که بسیاری از چهرههای سیاسی اصولگرا با به دست آوردن کرسیهای مجلس یازدهم، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را به نفع خود گمانهزنی و حتی پیشبینی میکنند اما در مقابل جریان رقیب از پیشبینیهای آنها، برداشتهای دیگری دارند.
جواد امام فعال سیاسی اصلاحطلب، در این باره گفته است: «اینکه اصولگراها میگویند کاندیداهای اصلاحطلب تائید صلاحیت نمیشوند چیزی که به ذهن خطور میکند این است که اصولگرایان سخنگوی شورای نگهبان هستند در صورتی که شورای نگهبان، باید در این باره اظهارنظر کند نه جریانات سیاسی. بنابراین شورای نگهبان باید برای حفظِ جایگاه این شورا، ابتدا تکلیف خود را با جریان اصولگرا روشن کند».
علاوه بر جواد امام، «حسن رسولی»، دیگر چهره سیاسی، درباره چرایی اظهارات زودهنگام برخی اصولگرایان مبنی بر رد صلاحیت کاندیداهای اصلاحطلب در انتخاباتِ ریاست جمهوری۱۴۰۰ از سوی شورای نگهبان گفته است: «این گونه اظهاراتِ زودهنگام از اعتبار و واقع بینی کافی برخوردار نیست. در واقع این که چرا اصولگرایان نه تنها از حیثِ تایید صلاحیتِ اکثر نامزدهای خودشان نگران نیستند بلکه پیش دستانه و به نیابت از بخش نظارتی و شورای نگهبان در مواجهه با فعالیت های انتخاباتیِ اصلاح طلبان، مبادرت به پیش داوری و پیشگوییِ زودهنگام میکنند.»
این اظهارات در حالی بیان شده که چندی پیش یکی از چهرههای سیاسی اصولگرا گفته بود باید شانس داشتن هر گونه نامزد در سال ۱۴۰۰ را از جریان اصلاح طلب سلب کرد.»
کُریخوانیهای اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۰ در حالی آغاز شده که در مقابل اصلاحطلبان نیز به گفته خود چهره رأی آور کم ندارند اما مهمترین نگرانی اصلاحطلبان باز هم، همان بحث ردصلاحیتهای گستردهای است که آنها چه در سالهای گذشته و چه در انتخابات گذشته مجلس از آن یاد کرده و با آن روبرو شدهاند. هرچند شورای نگهبان مدعی است که بدون داشتن هیچ نگاه سیاسی به بحث بررسی صلاحیتهای کاندیداها ورود کرده است.
«جواد امام»، مشاور رئیس دولت اصلاحات، درباره کاندیدای اصلاح طلبان نیز گفته است: اصلاحطلبان چهره شاخص و رأی آور کم ندارند اما نهادهای حاکمیتی باید شرایطِ تشویق و حضورِ مردم را فراهم کنند. اگر انتخابات با همان شرایطِ انتخابات ۹۸ باشد و این بحث هایی که جریان رقیب از جانب شورای نگهبان مطرح می کند اصلا انتخابات، جایگاه خود را از دست داده است. در نتیجه اصلاحطلبان هم کاری از آنها ساخته نیست.
بیشتر بخوانید: همه حاشیههای سفر استانی قالیباف به خوزستان/ چرا باید مطمئن باشیم که قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است؟
این اظهارات در حالی است که سید محمود میرلوحی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، نظر دیگری دارد. او درباره پیشبینیهایی که، اصولگرایان را برنده انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ میدانند، این گونه گفته است: «سال ۷۵ میگفتند “بنویسید خاتمی، بخوانید ناطق” ».
این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با تاکید بر اینکه در حال حاضر وضعیت فعلی را همانند سال ۷۵ میبینم، عنوان کرد: «برخی فکر میکنند چون مجلس در اختیار اصولگرایان است در نتیجه ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را نیز پشت قباله اصولگراها نوشتهاند، در حالی که اینگونه نیست و همانند این وضعیت در سال ۷۵ نیز حاکم بود.»
این اظهارنظر میرلوحی از سوی محمدرضا خباز از اعضای حزب اعتماد ملی نیز مورد تایید واقع شد. خباز با بیان اینکه چون مجلس، مجلس اصولگراست حتما رئیس جمهور هم اصولگرا خواهد بود، اینگونه قیاس درست نیست گفته است: «تجربه این ۴۰ سال، این قضیه را نشان نمیدهد. در مجلس پنجم، علیرغم اینکه همه کشور، همه تصمیمسازان و تصمیمگیران دولتی یقین داشتند ناطق نوری رأی میآورد و در عین حال تصمیم گرفته بودند، خاتمی رای نیاورد اما با اراده خداوند و درک بالای مردم، در نتیجه خاتمی رای آورد و مجلسی مقابلِ نگاه سیاسیِ دولت و دولتی با نگاه سیاسیِ مقابلِ مجلس، تشکیل شد.»
او با بیان اینکه از پاک دست ترین دولت ها، دولت خاتمی بود، تاکید کرد:« بهترین دولت بعد از انقلاب، طبق برآوردهایی که صورت گرفته، دولت خاتمی بود در صورتی که مجلس مقابل او، مجلس اصولگرا بود.»
این دو چهره سیاسی حزب اعتماد ملی و حزب اتحاد ملت در حالی از مطلق نبودن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به نفع اصولگرایان با اشاره به وضعیت سال ۷۵ و انتخاب خاتمی در سال ۷۶ سخن میگویند که فرزانه ترکان، دیگر چهره سیاسی حزب کارگزارن سازندگی، نظر دیگری دارد.
او در این باره گفته است: «وضعیت فعلی اصلاحطلبان را نمیتوان با وضعیت انتخابات سال ۷۵ که به اعتقاد برخی در کمال ناباوری منجر به پیروزی سیدمحمد خاتمی شد، مشابه دانست. بنده این نظر را قبول ندارم چون در آن زمانی که اصلاحات جان گرفت و نماینده و کاندیدایش یعنی، خاتمی وارد میدان شد در شرایطی پس از دولت مرحوم آیتالله هاشمی بود و دولت سازندگی تا حد زیادی در جهت رفع موانع و مشکلات اقتصادی، قدم برداشته بود و مردم تا حدی رضایتمندی نسبی داشتند و فقط دنبال توسعه فضای سیاسی کشور بودند در حالی که در وضعیت فعلی، آنقدر شرایط اقتصادی، مشکلات و معضلات اقتصادی گریبانگیر معاش مردم است که مردم جنبههای توسعه سیاسی را در اولویتهای بعدیشان میبینند.»
این چهره کارگزارانی با بیان اینکه در حال حاضر به یک همت جمعی و عمومی برای عبور از مشکلات اقتصادی نیاز داریم، تصریح کرد: «از این رو نمیتوان دو دولت روحانی و خاتمی را با یکدیگر قیاس کرد اما میتوان گفت شرایط کنونی از نظر سیاسی و محدودیتهای رئیسجمهور، بسیار سختتر از زمانِ دوره ریاست جمهوری خاتمی است. نمیدانم اگر خاتمی روی کار بود با شرایط فعلی، اصلا مسئولیتش را ادامه میداد یا کنارهگیری میکرد.»
به باور بسیاری، اصولگرایان هم نمیتوانند به طور مطلق، دلخوش به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشند. در واقع به گفته محمدجواد ابطحی از اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری، «نمیتوان نتیجه گرفت که اگر عملکرد دولت اصلاحات سبب شد اصولگرایان روی کار بیایند، دولت سیزدهم نیز به همین ترتیب شکل میگیرد. قیاس مذکور صحیح نیست.»
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰